sista september

 
Måndag, måndag. Lektionerna rullade på, jag checkade av detdär läskiga matteprovet och fikade med Julia på lunchen. Himla mysigt. Efter att klockan äntligen slagit fyra och vi slutade så träffade jag Sabina och Sofia på friends. Resten av kvällen har gått åt till städning och lite pluggeliplugg. Ska försöka göra en tidig kväll ikväll. Puss!
 

Vad tycker du om hela "Miss Skinny" konceptet?

 → Fick jag som fråga i min blogresponse. Jag har inte riktigt hängt med till hundra om detta men jag tycker personligen att det är smart. Bra pr-trick om du frågar mig! Så, många har säkert sett reklamen med miss skinny size zero only, med budskapet att deras kläder bara passar de med storlek zero. Så jag gick in på deras hemsida för att själv se vad tusan det var för galenheter, så fort man klickande in kom denna filmen upp istället för massa kläder.
 
I 30 år har vi på Frisk & Fri arbetat mot ätstörningar, för ett samhälle där alla är fria att vara sig själva. Men det går för långsamt. Vi lanserade Miss Skinny för att uppmärksamma åt vilket håll utvecklingen går. Vi måste börja prata om det här", skriver Frisk & Fri som är en riksförening mot ätstörningar. Finns att läsa hela den artikeln här & här.
 
Tycker att det är riktigt fascinerande faktiskt, för kom igen, dem lyckades jäkligt bra! Gick hårt ut med sitt pr-trick och uppmärksamheten vällde över dem. Och dem visade verkligen hur totalknäppt det var, helgrymt.
 
Måste  avsluta med att förtydliga att det inte menas som tvärt om; att trycka ner de som är naturligt smala  istället för att lyfta upp dem som de gjorde-ish innan det visade sig vara bluff. Organisationen vänder sig mot ätstörda och det ätstörda samhället som vi lever i, inte personer som är skapta smala. Size zero är precis som storelek 42 -en fullständigt accepterad storlek!
 
 ↓ ↓ ↓
miss skinny
 

easy breezy

 Imorse gjorde jag dessa, hälsosam banana-ice cream eller vad man nu ska kalla det. Superenkelt! Behövs bara pinnar (jag tog vanliga sushi-pinnar och bröt av dem på mitten), torkade gojibär, några bananer och mörk choklad!

21.21

Soooooooooooooooovit, varvar glee med game of thrones och ätit de bitar som blivit över från gårdagens sushilunch. Thats pretty much min fredag. Febern har börjat släppa och jag fick till och med ett litet energiryck och provade sminka mig med eyeliner för sisådär en halvtimme sen. Heh. Nu är jag heltrött igen och ska get back 2 sova. Sängen börjar nog sakan mig..

sushi

I onsdags gjorde jag bort ett prov som jag inte alls hade förberett mig speciellt bra på, mådde kasst hela dagen och när jag kom hem fick jag bekräftat att jag hade feber, vilket jag alltid får när hjärnan går på högvarv.. Träffade mamma på kvällen, vi åt sushi, handlade och sen sov hon över. Stannade hemma från skolan idag och fick ännu en sushimåltid, med pappa denna gång! Enda måltiden på hela dagen, tappar verkligen apptiten när jag är sjuk! Förutom det har jag bara sovit, lärt mig att kartlägga alla länger i afrika, sovit & sovit.

favoritkillarna

 



privatjurre

...som Elvira brukar säga! Sitter och jobbar mitt vanliga sista-minuten-panik-plugg inför provet imorgon. Håll tummarna för mig va? Patrik och Dennis gick nyss, dom kom på spontanbesök och blev tvingade att hjälpa till med juridiken. Heh. Ska dyka tillbaka ner i juridikens värld nu! Godnatt!

smile today

Ikväll har jag bara haft en såndär jobbig kväll. Jag är så himla trött, och stressad. Dygnen räcker inte till, jag sover ingenting och känner mig ledsen helt utan anledning. Knappt att jag ens orkar ta undan disken med den lilla energi jag har i kroppen. Märker också tydligare dag för dag hur sjukt långt jag har kvar från att bli av med mina matproblem. Urk. ber om ursäkt till luleås befolking för hur seg jag är, har fallit i en grop skulle jag väl kanske säga. Försöker hålla negativa inlägg borta från bloggen men jag behövde få skriva av mig lite.
 
 

shotokan

Avslutade min lugna helg med ett oväntat hårt träningspass, bara benövningar. Sparkade tills vi inte kunde stå längre! Känns såklart superhärligt nu efterråt och imorgon lär jag garanterat ha en onådig träningsvärk!
 

yummy yummy yummy

pappa kom förbi med torkad frukt som han fixat hemma i en tork, himla gott & nyttigt! 

vilken dag

Uppstigningen denna morgon blev 07.00, slängde i mig en frukost och jobbelijobbade sen. Jag har börjat med lite projekt och träffat släkten. Efter middagen trotsade jag regnet och åkte till Rebeccah som under kvällen fixat till min bloggdesign. Fin va????! Sjukt duktig. Nu är det dags att stänga mina blåa för denna lördag, godnatt! ♥
 

a little bit of change

Igårkväll färgade ju som sagt Sabina mitt hår! Blev ingen megaskillnad, varmare och lite rödare bara. Har en sådan sjuk hår-ångest över vilken färg jag ska ha.. Velar mellan allt från jättemörkbrunt till vitt. Haha.. Lost case. Men detta får duga så länge, blev nöjd!

weekend

Idag hann jag bara med en lektion innan jag hoppade på bussen till vårdcentralen (äntligen) för att ta alla möjliga sorters prover, från blodprov till EKG. När jag var klar lunchade jag med pappa på mat&prat. Sen gick jag hem, fick några sidor avcheckade i matteboken och gick sen till mormor för fredagsmiddag.Nu sitter vi och ser på teve och äter fruktsallad, snart ska jag träffa Sabina för hårfärgning. Spännande!

lillördag

Haft en så produktiv dag, toppen toppen toppen. Bokat studentresa med mina fina små klassisar, handlat och pluggat. Dessutom kom mamma hit tidigae ikväll så ag köpte sushi (haha samma blandning varje gång) åt oss och överraskade henne sen med chokladdoppade jordgubbar medan vi såg idol.
angående min header så vet jag om att den är helt åt skogen, haha.. men jag har kallat in kavalleriet så förhoppningsvis blir det bättre snart!

lite nytt

Äntligen har jag tagit mig tiden att köpta lite nya saker! Så behövligt. 
salt water styling spray facial mist ansiktsvatten från L´oréal dry shampoo
passade även på att köpa ett par shower gloves och en ny mascara!

middag med K

Igårkväll mötte jag Karolina på konsum, vi handlade lite och gick sen upp till mig för att laga mat. Himla mycket roligare att hålla på i köket om man har sällskap! Majs-och potatisbullar gjorde vi, och blev klara precis till Idol. 

keep calm and study on

haha jag har sån rubriks-idé-brist så det är inte nådigt. Jag har iallafall pluggat sen jag vakande idag men har ändå mycket kvar att göra *håll tummarna att jag blir klar i tid will u* nu ska jag dyka tillbaka ner i böckerna! Tjing.

ännu en lördagkväll

 
Igårkväll åkte jag till skuris och förfestade med Rebeccah hos hennes pojkvän.Så skönt med omväxling från att bara föra hos mig! Sen åkte vi till Lisa och som fyllt år, vilket var en bra fest! Kvällen slutade kring tvåtiden då jag gick upp till mig käkade, såg serier och pluggade. Första gången det hänt efter en festkväll! *notera förresten bilden näst längst upp till vänster, där står ett spöke mellan mig och Karro*

photoshoot

För hundra år sedan gick jag och Julia till stadsparken och fotade med min lilla systemis, hon är som så duktig hon!

homemade

Igår kväll kom tjerna hit och så gjorde vi sushi! Blev ett jävla project då thai-shopen hann stänga precis innan vi kom dit. Så vi fick nöja oss med ett sushikit från Ica, haha.. Men det blev lika bra! Var faktiskt väldigt enkelt och blev riktigt lyckat. Slapp all fredag den trettonde-oturen ikväll! Sen kom Leo & Lampa och vi spelade spel. 

mellanmål

Någonting som jag borde bli bättre på är att äta mellanmål. Gör sällan det då jag aldrig tar med mig någonting till skolan och när jag kommer hem brukar det vara dags att börja med middagen direkt. Idag fick jag dock till det ganska bra, tog en smoothie + 2 av de kokosbollarna jag gjorde igår på förmiddagen och på eftermiddagen melon och vatten. Hur bra som helst för en vars blodsocker kan sjunka enda ner i tårna på framför allt eftermiddagarna.

1109

Igår storstädade jag lägenheten och ganska pårecis till när jag var klar kom mamma hit.Uppskattar så mycket att träffa henne nu när vi knappt ses. Vi lagade tomatsoppa till middag, jag gjorde bort lite plugg och så såg vi united 93 som gick på teve. Himla bra film tycker jag, men så obehaglig. Hon sov iallafall över här, helmysigt!

16.13

Idag slutade vi lite extra tidigt från naturkunskapen så jag har hunnit med mycket denna eftermiddag. Bland annat har jag faktiskt bakat! Nyttiga kokosbollar och proteinbars blev det! Känner mig helduktig med tanke på att jag tänkt göra dessa så himla länge men varit för lat haha
recepten på barsen hittar ni här

tio dagar sen

Bättre sent än aldrig börjar jag med att säga.. Ett inlägg om förra lördagen då vi åter igen var på kräftskiva! På båten denna gång. Uppe hos mig började vi som vanligt, superväder och allt. Skulle kunna kalla det för sista sommarkvällen i år, grymt väder!
Firade Nellie som fyllde arton med att bjuda henne på en drink! 
Kan sammanfatta kvällen som jättebra! Träffade många som jag inte sett på länge, var ensamma på dansgolvet och hade helt enkelt en härlig kväll som avslutades uppe hos mig med spel och maxmat.
 

lilla arvidsjaur

Några små, fina bilder från helgen min. Allt som skriker norrland har vi hunnit med; dragit not (ett gamalt sätt att fiska på), rensat fisken och sen rökt den, plockat blåbär, lagat mat på muurikka & åkt runt med roddbåt. Förutom det hade vi hittat en ödla, sett filmer och så har jag övningskört en hel del också!

nytt

Vi hann ganska precis hem så att jag och pappa hann med söndages karatepass. Första för den här terminen och den invigdes desutom med en ny dräkt! Heltoppen

lyx

Idag fick vi sluta tidigare än vanligt, vi kom alltså undan skollunchen för att istället gå på internationella mat-marknaden då Karro, Elvira, Elina och Emma köpte belgiska waffles. Riktigt mysigt! På vägen hem köpte jag några bitar sushi. Lyxade till det lite + orkade verkligen inte laga mat haha! Nu har jag både ätit, packat och städat och snart kommer familjen hit och hämtar mig. Helgen ska nämnligen spenderas i Lapplands mysigaste lilla stad!


så lät det klick

Haha fyndig rubrik till skolfotografering va? Höhö. Så himla roligt nu när man äntligen kan börja checka av saker, sista skolfotograferingen -check! Och kul var det +tack vare klackarna slapp jag sitta vilket jag annars alltid fått göra. Så det var ren lycka! Annars har vi spelat teater och skrattat under ledarskapen. Inte gått en dag då jag ångrat starten på enp för sisådär evigheter sen. Pure love

onsdag

Idag har jag haft en kort skoldag, hittat lite smått på marknaden och suttit på friends i.. *trumvirvel* nästan fem timmar tillsammans med Elina och Sabina och sedan Sofia. Det var mysigt, höstigt och välbehövt ♥
*hej här är jag i min lilla favoritspegel* & ska börja med alla skoluppgifter som jag skjutit upp nu, kommer krävas ett mirakel för att jag inte ska se ut som en zombie imorgon när det är pictureday höhö. Godnatt!

and so it begins

Nu är jag tillbaka på banan igen! Gymkortet är förnyat och alla hjälpmedel är inköpta. Idag hade jag mitt första träningspass sen i somras, här försökte jag fota medan jag sprang, som ni ser blev inte resultatet något vidare.. Haha!

RSS 2.0